ΡΕΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΔΕΗ

Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά Συστήματα

Μάθετε για τον τρόπο λειτουργίας των αυτονόμων φωτοβολταϊκών συστημάτων και επωφεληθείτε από τα έτοιμα πακέτα που σας προτείνουμε ή και ακόμα επικοινωνήστε μαζί μας να σας ετοιμάσουμε πακέτο προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες.

Ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα αποτελείται από έναν αριθμό φωτοβολταϊκών πλαισίων συνήθως 12 volts με ισχύ εξόδου μεταξύ 5 και 200+ Watt το καθένα. Αυτά τα φωτοβολταϊκά πλαίσια συνδυάζονται στη συνέχεια σε μια ενιαία συστοιχία για να δώσουν την επιθυμητή ισχύ εξόδου.
Ένα απλό αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα παράγει ηλεκτρική ενέργεια για να φορτίζει συστοιχίες μπαταριών κατά τη διάρκεια της ημέρας για χρήση τη νύχτα όταν η ενέργεια του ήλιου δεν είναι διαθέσιμη. Ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα μικρής κλίμακας χρησιμοποιεί επαναφορτιζόμενες μπαταρίες για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχεται από τα φωτοβολταϊκά πλαίσια.
Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι ιδανικά για απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές και εφαρμογές όπου άλλες πηγές ενέργειας είτε δεν είναι πρακτικές είτε δεν είναι διαθέσιμες. Χρησιμοποιούνται για παροχή ρεύματος για φωτισμό, συσκευές και άλλες χρήσεις.

Δείτε πως λειτουργεί ένα τυπικό αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα

autonomo sistima panels

Φωτοβολταϊκά Πλαίσια

Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια χρησιμοποιούν φωτεινή ενέργεια (φωτόνια) από τον Ήλιο για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια μέσω του φωτοβολταϊκού φαινομένου. Τα περισσότερα φωτοβολταϊκά πλαίσια είναι άκαμπτα, αλλά διατίθενται και ημι-εύκαμπτα που βασίζονται σε κυψέλες λεπτής μεμβράνης.  Η ισχύς (σε watt) του πλαισίου είναι το μαθηματικό γινόμενο της τάσης (σε βολτ) και του ρεύματος (σε αμπέρ) του πλαισίου.

autonomo sistima solar charge controller

Ρυθμιστής Φόρτισης Μπαταριών

Ένας ελεγκτής φόρτισης ρυθμίζει και ελέγχει την έξοδο ρεύματος από τα φωτοβολταϊκά πλαίσια για να αποτρέψει την υπερβολική φόρτιση (ή την υπερβολική εκφόρτιση) των μπαταριών. Οι ρυθμιστές φόρτισης τεχνολογίας MPPT είναι έως και 30% αποδοτικότεροι από τους απλούς ρυθμιστές τεχνολογίας PWM.

autonomo sistima mpataries

Συσσωρευτές (Μπαταρίες)

Οι μπαταρίες είναι ένα σημαντικό στοιχείο σε κάθε αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα. Οι μπαταρίες χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας που θα απαιτηθεί από το σύστημα για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του. Ανάλογα με τη διαμόρφωση της ηλιακής συστοιχίας και τις ανάγκες του συστήματος, οι συστοιχίες μπαταριών μπορεί να είναι 12V, 24V ή 48V και πολλές εκατοντάδες αμπέρ συνολικά.

autonomo sistima asfaleia

Ασφάλειες Μπαταριών

Συμβάλουν στην αποφυγή των συνεπειών στην περίπτωση βραχυκυκλώματος του συστήματος. Μερικές από τις συνέπειες είναι οι ολική καταστροφή των μπαταριών ή και η πυρκαγιά.

autonomo sistima inverter

Αντιστροφέας (Inverter)

Ο μετατροπέας ρεύματος είναι μια υποχρεωτική συσκευή σε ένα αυτόνομο σύστημα καθώς χρησιμοποιούνται για τη μετατροπή της ισχύος συνεχούς ρεύματος (DC) 12V, 24V ή 48 Volt από τα φωτοβολταϊκά πλαίσια και τις μπαταρίες σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) και ισχύ 230 VAC. Με αυτόν τον τρόπο τροφοδοτούνται από το αυτόνομο σύστημα AC συσκευές όπως τηλεοράσεις, πλυντήρια ρούχων, καταψύκτες κ.λπ.

autonomo sistima oikiakes siskeues

Συσκευές που θα τροφοδοτούνται από το σύστημα

Το ρεύμα που προέρχεται από τις μπαταρίες τάσεως 12 ή 24 ή 48 Volts μετατρέπεται σε 230 Volts από τον inverter με αποτέλεσμα να μπορείτε να συνδέσετε όλες τις οικιακές συσκευές σας όπως θα τις συνδέατε σε παροχής από το δίκτυο διανομής ρεύματος.

Σας παρέχουμε έτοιμα πακέτα αυτονόμων φωτοβολταϊκών συστημάτων

Δεν είστε σίγουροι ότι σας καλύπτει κάποιο από τα έτοιμα πακέτα μας;

Επικοινωνήστε

Δώστε μας όσο μπορείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις σας